Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc: Frații Țopa au pierdut procesul

16 mar. 2017,, 00:34   Politică
6906 21

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, susține că o instanță din Olanda i-a dat cîștig de cauză într-un litigiu de judecată cu frații Victor și Viorel Țopa, notează Noi.md.

Democratul afirmă că timp de mulți ani, în spațiul public s-au vehiculat informații false precum că cei doi oameni afaceri ar fi fost deposedați ilegal de acțiunile „Victoriabank”.

„M-au acuzat pe mine, au ajuns să-l acuze și pe Președintele Parlamentului, pe colegi din PD, au ajuns pînă la a merge în Olanda și a ne da în judecată. Spuneam cîndva, într-un interviu, că las timpul să-și facă treaba și adevărul să iasă la lumină. A venit timpul și două decizii ale unei Judecătorii din Amsterdam au confirmat că acuzațiile formulate de Țopa în legătură cu așa-zisul «atac raider» de la Victoriabank, sînt neîntemeiate și lipsite de probe”, a comentat astăzi Plahotniuc.

Potrivit liderului PD, o instanță din Olanda a examinat solicitările formulate de frații Țopa împotriva companiei OTIV Prime Holding și le-a respins ca fiind neîntemeiate.

„Chiar zilele trecute, pe 8 martie, a fost pronunțată a doua decizie a judecătorilor, care spune clar că acuzațiile lor sînt nejustificate și lipsite de probe! Mai exact, au pierdut procesul pe care chiar ei l-au intentat în plină campanie electorală la alegerile din 2014. Marele mit al modului în care ei ar fi fost «victime» ale unui «atac raider» la Victoriabank a căzut și, odată cu el și alte minciuni. Timpul va lămuri și alte acuzații false promovate chiar și în prezent în spațiul public”, a adăugat Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?