X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip despre Interpol și Plahotniuc

15 mar. 2017,, 23:03   Politică
7660 13

Prim-ministrul Pavel Filip afirmă că liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ”nu are niciun fel de interdicții de a merge în vreo țară sau alta și că el poate ieși peste hotarele Moldovei în orice moment”.

Filip a declarat acest lucru, comentînd informația despre încercările Rusiei de a obține monitorizarea pe linia Interpol în raport cu Plahotniuc. Despre faptul că Moscova întreprinde asemenea încercări, Filip a vorbit în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii țărilor UE și SUA, acreditați la Chișinău.

Miercuri, 15 martie, la ceremonia de inaugurare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, Pavel Filip a răspuns la întrebarea NM în legătură cu nota Chișinăului la adresa Moscovei și despre încercările Rusiei de a obține monitorizarea Interpolului în raport cu liderul PDM. ”Nota înaintată Rusiei este foarte clară. În ea sînt descrise toate problemele cu care ne-am confruntat și chiar se explică de ce am trimis această notă. Dacă vă interesează nume, nu le voi enumera, pentru că nu este corect și va însemna imixtiune în zona informațiilor personale. Unicul lucru pe care pot să-l spun cu certitudine e că Plahotniuc nu are niciun fel de interdicții de a pleca în vreo țară sau alta. El poate trece hotarul Republicii Moldova în orice moment”, a declarat Filip.

Reamintim, Pavel Filip a avut o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice ai UE și SUA, pe data de 9 martie, cu cîteva ore înainte de a se întîlni cu ambasadorul FR la Chișinău, Farit Muhametșin. Anume acestuia, premierul și spicherul Parlamentului Andrian Candu i-au transmis nota Chișinăului în legătură cu ”abuzurile Serviciilor Speciale ale Rusiei în raport cu funcționarii moldoveni”. În comunicatul de presă al Parlamentului, emis în legătură cu acest fapt, era menționat că Rusia ”a încercat de mai multe ori să stabilească control internațional în raport cu mulți politicieni moldoveni, inclusiv, în raport cu deputații, făcînd uz de informații false și date falsificate”. Nu a fost specificat niciun nume de politicieni sau deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?