X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Ce trebuie să rețină miniștrii din Raportul UE

15 mar. 2017,, 15:28   Politică
2603 10

Premierul Pavel Filip a salutat concluziile expuse în Raportul Comisiei Europene cu privire la implementarea reformelor în Republica Moldova, comunică Noi.md.

Șeful executivului i-a îndemnat pe miniștri să atragă atenția la partea pozitivă a acestui raport și la încurajările date de Bruxelles guvernării de la Chișinău, în procesul de realizare a reformelor.

„Ceea ce trebuie să reținem din acest raport sînt nu doar aspectele critice, dar și concluziile unde se menționează că 2016 a fost un an al noilor începuturi. Însăși publicarea raportului este un moment pozitiv. Pînă acum acest raport era elaborat doar de Moldova, acum este elaborat de experții Comisiei Europene, ceea ce denotă că există mai multă atenție din partea UE, iar Moldova este mai prezentă pe agenda UE. Înțelegem din acest raport că UE va continua să ne susțină pe calea reformelor”, a punctat Filip.

Premierul nu a spus însă nimic despre problemele și lacunele semnalate de Comisia Europeană. În documentul dat publicității la începutul acestei săptămîni se precizează că „Moldova trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini angajamentele pe care și le-a asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană”. Oficialii UE amintesc și despre necesitatea finalizării anchetei privind „furtul miliardului”, cu scopul de a-i aduce în fața justiției pe cei care se fac vinovați. În Raport de mai vorbește despre "ingerința politică în sistemul judiciar și problemele mediului de afaceri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?