Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decis! Democrații VOR VOTA pentru Filat

22 apr. 2013,, 16:33   Politică
3806 4
Foto: blogspot.com
Deputații din partea Partidului Democrat vor vota pentru candidatura lui Vlad Filat la funcția de premier. Decizia a fost luată acum cîteva minute în cadrul Biroului Politic al Partidului Democrat, anunță liderul PD, Marian Lupu, relatează NOI.md.

Lupu a spus că s-a decis să se purceadă la formarea unei noi majorităţi parlamentare. “Cu votul unanim al membrilor Biroului Politic al PD s-a decis să purcedem la formarea acestei noi majorități parlamentare pentru a reveni într-o albie de stabilitate a actului de guvernare”, a spus Marian Lupu. Liderul democrat a spus că, deocamdată, nu s-a decis care va fi majoritatea parlamentară, însă discuțiile în acest sens continuă. Totodată, liderul PD a spus că urmează să fie creat un nou acord, însă nu a specificat între care componente parlamentare.

Întrebat dacă Vlad Filat a devenit un alt om, condiție pentru care democrații erau gata să-l voteze, Lupu a spus: ”La nivelul discuțiilor pe care le-am purtat s-ar părea a fi, dar vă dați bine seama că în ultimă instanță vom vedea dacă este așa”.


Marian Lupu s-a arătat convins că la 25 aprilie nu va fi nicio surpriză din partea deputaților democrați, iar aceștia toți vor vota pentru Vlad Filat.

“Fiecare a adoptat o decizie conștientă. Nu am purces la o campanie de convingere. Chiar dacă pentru unii dintre colegii noștri a fost o decizie care nu s-a dat ușor, ea se bazează pe comunicare și speranța că aceste mecanisme vor fi eficiente”, a spus Lupu.

Astăzi, candidatul la funcția de premier a fost invitat la sediul democraților, unde a purtat negocieri care au durat mai bine de două ore. Ulterior, Vlad Filat a plecat la tratative cu reformatorii PL.

Menționăm că Guvernul Filat a fost demis pe 5 martie cu votul democraților și al comuniștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?