Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu a expediat un demers Băncii Naționale

15 mar. 2017,, 11:53   Politică
3176 7

Partidul Acțiune și Solidaritate solicită Băncii Naționale a Moldovei să facă public cel de-al doilea raport al companiei „Kroll”, cu privire la frauda bancară, comunică Noi.md.

Într-un demers semnat de liderul formațiunii, Maia Sandu, se menționează că interesul societății pentru evoluția anchetei pe acest caz este unul sporit, în condițiile în care fondurile sustrase urmează a fi recuperate din contul cetățenilor. Demersul a fost expediat guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea.

„Anterior ați declarat în repetat rînduri că la sfîrșitul lunii februarie, compania Kroll, contractată de BNM pentru a investiga frauda bancară, va prezenta următorul raport și o strategie de recuperare a fondurilor fraudate. Pornind de la interesul comun al cetățenilor față de această investigație, justificat prin faptul că datoria urmează a fi recuperată din impozitele achitate de către cetățeni, solicităm să faceți publice rapoartele, precum și alte informații furnizate de către compania Kroll despre persoanele, companiile implicate în comiterea acestei fraude”, se arată în demers.

De asemenea, Sandu cere o confirmare a faptului dacă a fost soluționată problema transparenței acționariatului în toate băncile din țară. Potrivit ei, tocmai această lacună legislativă a făcut posibilă frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?