X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

”Leicester” continuă să scrie povestea LC (VIDEO)

15 mar. 2017,, 11:20   Sport
3046 1

Pentru prima dată în istoria sa, clubul englez ”Leicester” a ajuns în pătrimile de finală a Ligii Campionilor la fotbal.


În meciul de răspuns a optimilor de finală a LC, care s-a jucat în seara zilei de 14 martie, debutantul turneului a învins ”Sevilla” cu scorul de 2:0. Acest rezultat le-a permis ”vulpilor” (așa sînt supranumiți fotbaliștii de la ”Leicester” – red. ) să-și ia revanșa după înfrîngerea de acum trei ani cu scorul de 1:2, comunică NOI.md.

Meciul împotriva ”Sevilla” a constituit prima încercare de la Cupa Europeană pentru Craig Shakespeare, care s-a pomenit la conducerea ”Leicester” abia acum cîteva zile. Subalternii săi au început să preseze activ concurenții chiar din primele minute ale meciului, deși primul moment periculos a fost creat de jucătorul ”Sevilla”. În minutul patru, atacantul oaspeților, Samir Nasri a mers la o întîlnire cu portarul, ”Leicester”, Kasper Schmeichel, care a strălucit atunci cînd a bătut balonul peste linia frontală a terenului. Spre deosebire de ”Sevilla”, clubul ”Leicester” s-a dovedit a fi mai puțin risipitor și a creat un moment periculos la poarta concurenților. În minutul al 27-lea, legionarul francez de la ”Leicester”, Riyad Mahrez i-a dat o pasă lui Wes Morgan, care a trimis mingea peste linia porții.

La începutul turului doi, ”Sevilla” a avut ocazia să egaleze scorul. În minutul 53, mijlocașul ”Sevilla”, Steven N'Zozi a marcat o lovitură de la distanța de 40 de metri și a nimerit în bara laterală a porții. Dacă mingea ar fi zburat cu 10 cm mai spre dreapta, Schmeichel nu ar fi fost în măsură să apere propria echipă. Contraatacul celor de la ”Leicester”, care a urmat după acest moment, a dus la cea de-a doua cucerire a porții ”Sevilla”. Mingea, după ce a fost lovită de un jucător ”Leicester” a nimerit în apărătorul echipei oaspete, de la care a ricoșat la atacantul Marc Albrighton. Ultimul a bătut chiar pe mijlocul porții ”Sevilla”, astfel scorul devenind de 2:0 în favoarea ”vulpilor”.



”Sevilla” a avut ultima posibilitate să bată în poarta concurenților, în minutul 80 al meciului, atunci cînd arbitrul a dispus un penalti la poarta lui Kasper Schmeichel. Fotbalistul N'Zozi, care s-a apropiat de minge, a nimerit direct în portar și în acest fel și-a privat echipa de dreptul de a se califica în pătrimile de finală. Totodată, ”Leicester”, pentru prima dată în istoria sa de participare în LC, se califică în pătrimile de finală. Tot asta a reușit și clubul ”Juventus”, care, în alt meci de răspuns din cadrul optimilor de finală, a învins echipa ”Porto” cu scorul de 1:0. Primul meci dintre cele două cluburi, care a avut loc pe 22 februarie, s-a încheiat cu victoria ”Juventus” cu scorul de 2:0.

Specificăm că la ora actuală se știu șase cluburi care au trecut în pătrimile de finală a Ligii Campionilor. Este vorba despre ”Leicester” și ”Juventus”, echipele ”Barcelona” și ”Real”, ”Bavaria” și ”Burussia”. În seara zilei de miercuri, 15 martie, vor mai fi puse în joc încă două ”bilete” în următoarea etapă a turneului. Fotbaliștii ”Atletico” vor primi la Madrid clubul ”Bayer”, care în primul meci, a cedat spaniolilor cu scorul de 2:4. Într-ul alt meci, ”Monaco” va juca cu ”Manchester City”, care au fost doborîți anterior cu scorul de 5:3.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?