X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

13 martori din 50 vor fi audiați în dosarul Platon

14 mar. 2017,, 16:22   Societate
2575 0

Doar 13 martori, din cei 50 prezentați de avocații lui Platon vor fi audiați de judecători.

Judecătoria Buiucani a admis parțial cererea avocaților și, totodată, a obligat avocații să asigure prezența martorilor săi la ședințele de judecată.

„Judecătorii au dispus că se admite parțial cererea avocaților de audiere a martorilor, cu obligarea apărării să asigure prezența martorilor în ședința de judecată. În rest cererea apărării se respinge și se admite ca fiind neîntemeiată. Încheierea nu este susceptibilă căilor de atac”, se menționează în decizia instanței.

Amintim că anterior, procurorul Andrei Băieșu declarase că audierea unor martori este irelevantă, mai ales, că anterior aceștia deja au fost audiați în cadrul examinării procesului.

„Unii au fost audiați în timpul urmăririi penale, alții invocă faptul că ar cunoaște despre acest caz, însă în opinia noastră nu au nicio legătură cu obiectul. Lista martorilor urmează încă să o studiez. Sînt și cetățeni ai Ucrainei, directori ai companiilor care au obținut credite de la Victoriabank. Am fost contra audierii acestor martori, pentru că se află peste hotare și aceasta ar putea duce la tergiversarea examinării dosarului”, a explicat acesta.

La rîndul său, avocatul Eduard Rudenco a declarat că acuzarea a dorit respingerea integrală a listei de martori.
„În mare parte din martorii admiși nu sînt martorii-cheie, precum Corneliu Ghimpu sau Natalia Politova-Gangaș. Anume ei sînt cei mai importanți. Cetățenii din Ucraina sînt directori de firme off-shore prin care au fost făcute acele transferuri”, a declarat avocatul Eduard Rudenco.

Amintim că din data de 23 ianuarie, ședințele de jucată au loc în lipsa inculpatului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?