X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volvo Cars lansează noul crossover de lux XC60

16 mar. 2017,, 13:32   Ştiri Auto
3854 0

La Salonul Internațional de la Geneva Volvo Cars a prezentat mult așteptata premieră — crosoover-ul de clasa premium XC60 de nouă generație.

Noul model va înlocui XC60 de primă generație, care în 9 ani de la lansare a avut un tiraj de cca un milion de exemplare și a devenit bestseller european p4e segmentul crossoverelor medii de clasa premium. Astăzi fiecare al treilea Volvo comercializat în lume este un XC60.

«Noi avem o experiență enormă de creare a crossoverelor dinamice și stilate, dotate cu tehnologii avansate. Noul XC60 nu este o excepție. El se potrivește ideal amatorilor modului activ de viață și reprezintă încă un pas înainte în planul nostru de transformări », — spune Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Car Group.

Noile tehnologii de confort și securitate

Noul XC60, unul dintre cele mai sigure automobile din istoria industriei constructoare de mașini din lume, este dotat cu tehnologiile cele mai avansate. Sistemul revoluționar City Safety este completat cu funcția cârmei automate.

Noua funcție de preîntâmpinare a ieșirii pe banda de circulație cu sens opus permite evitarea coliziunii frontale, iar sistemul BLIS (monitorizarea zonelor «oarbe» ) grație acestei funcții reduce riscul accidentelor survenite în timpul schimbării formației.

«Ne-am concentrat asupra creării unui automobil, care ar aduce satisfacție tuturor simțurilor noastre : de la vizibilitatea perfectă, salonul echipat minunat până la sentimentul de siguranță și încredere în automobil », — spune Henrik Green, vicepreședinte-senior în probleme de cercetări și elaborări la Volvo Car Group. «Am acordat o atenție deosebită sarcinii de a ușura viața clienților , oferindu-le condiții de confort maxim, care să-i sustragă de la grijile zilnice ».

Sistemul de dirijare semiautonomă Pilot Assist, care își asumă funcțiile de servodirecție, accelerare și frânare pe drumurile cu marcaje lizibile la viteza de până la 130 rm/h, pe noul XC60 este accesibilă ca opțiune.

Caracteristicile dinamice

Versiunea de top a noului Volvo XC60 este dotată cu dispozitivul de forță hibrid T8 Twin Engine de 407 c. p., care asigură accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 5,3 secunde*.

«Pentru noul XC60 noi oferim o gamă largă de motoare, inclusiv două diesel : D4 de 190 c.p. și D5 cu tehnologia PowerPulse, de 235 c.p. În șirul motoarelor pe benzină — T5, de 254 c.p., precum și T6 cu compresor turbo- sau mecanic de 320 c.p. și cuplul motor 400 Нм », — relatează Henrik Green.

Noul XC60 mai oferă clienților și sistemul cvadrizonal de monitorizare a calității aerului CleanZone, cunoscut la modelele XC90 . Acesta înlătură contaminațiile și particulele mărunte din aerul dinafara automobilului și umple salonul cu prospețime scandinavă.
Sistemul informativ-distractiv Sensus și cel comunicativ Volvo On Call au acum o interfață grafică îmbunătățită și sunt mai comode în utilizare. Ca și în cazul automobilelor 90 , XC60 menține cuplarea smartephoanelor grație aplicațiilor CarPlay și Android Auto.

Aspect expresiv

«XC60 nu este un crossover , elaborat nu pentru a-i privi de sus pe ceilalți. El este creat pentru a oferi satisfacția șofatului. Formele atletice, expresive ale exteriorului corespund tradiționalei calități Volvo. În interior sunt combinate iscusit designul bine gândit, materialele excelente și cele mai avansate tehnologii — în proporție perfectă. Noul XC60 oferă senzația perfectă a stilului scandinav, care îi face pe clienții noștri să se simtă deosebiți », — spune Thomas Ingenlath, vicepreședinte-senior în probleme de design la Volvo Car Group.

Producerea noului XC60 va începe la mijlocul lunii aprilie, la uzina Torsland, Suedia.

*Caracteristicile tehnice și datele privind consumul de combustibil sunt prealabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?