Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mobilizarea societății împotriva JOCURILOR FATALE (VIDEO)

14 mar. 2017,, 14:00   Societate
7558 0

Reprezentanți ai: bisericii, ONG-urilor, instituțiilor de învățămînt, dar și activiștii civici din țară au anunțat mobilizarea împotriva suicidului.


Mai mult, aceștia își doresc cu tot dinadinsul și fac apel către autorități să se implice și ei în salvarea vieților generației tinere, relatează NOI.md.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții societății civile au atras atenția asupra fenomenului groaznic cu care se confruntă în prezent Moldova și au bătut alarma, atenționîndu-i pe părinți și adolescenți.

„Ceea ce se întîmplă astăzi este oglinda sufletului întregii societăți. Biserica trebuie să vina cu remedii, să înființeze pe lîngă fiecare parohie asociații părintești. Să insistăm ca împreună cu biserică să se organizeze activități duhovnicești, spirituale”, a menționat diaconul Ghenadie Văluță.

La rîndul său, președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, a venit cu propunerea următoare, copiii pentru a nu mai fie atît de mult interesați de mediul online, „«Voievod» le sugerează părinților să nu-ii lase fără ocupație:„Ei trebuie să facă mereu ceva. Noi le punem la dispoziție o mulțime de activități, la care pot participa adolescenții. Nu doar părinții trebuie să fie mai atenți, dar și societatea trebuie să se mobilizeze. Aceasta este o epidemie virtuală, iar specialiștii susțin că dezastrul abia începe”.

Mai mulți activiști civici, care au fondat pe o rețea de socializare un grup antisuicid, au reușit deja să salveze peste 20 de adolescenți,care erau la un pas de moarte. Aceștia monitorizează mediul online, iar la apariția unor suspiciuni fac legătura cu părinții sau cu persoanele apropiateale acestor copii și în așa mod se încearcă evitarea cazurilor tragice.

Pe final, cei prezenți la conferință au făcut și un apel: „Luînd în considerație colapsul moral în care se află tot mai mult tînăra generație și ascensiunea alarmantă a așa-zisei soluții de sinucidere, precum și ultimele cazuri strigătoare la cer care au șocat întreaga țară, rugăm, insistent, fiecare instituție în parte și toți împreună să elaboreze programe complexe antisuicid și să colaborezela implementarea lor eficientă, pentru prevenirea sau profilaxia acestor tendințe”. Cererea a fostînaintată Mitropoliei Moldovei, Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informaţii şi Securitate.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?