Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doi judecători respinși de președinte, propuși repetat în funcții

14 mar. 2017,, 12:02   Societate
2000 0

Doi magistrați vor fi propuși repetat președintelui Igor Dodon, pentru a fi numiți în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău, transmite bizlaw.md.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au examinat astăzi informația Președintelui Republicii Moldova și Notele informative ale Inspecției judiciare, referitor la respingerea candidaturilor judecătorilor Ion Bulhac și Igor Mînăscurtă. ”În acest refuz a fost mediatizat că președintele a găsit anumite bănuieli, că nu aveți integritate. Orice opinie trebuie bazată pe fapte și probe, dar aici nu am văzut”, a menționat membrul CSM, Teo Cîrnaț.

Mai mult, în Notele informative ale Inspecției judiciare se menționează că n-au fost stabilite încălcări sau suspiciuni în activitatea judecătorilor. Astfel, magistrații au solicitat să fie propuși repetat pentru numirea în funcția de judecăt la Curtea de Apel Chișinău, iar șeful statului va fi obligat să-i numească.

Amintim că, la 27 decembrie 2016, șeful statului a respins candidaturile celor doi magistrați de a fi numiți judecători la Curtea de Apel Chișinău. În schimb, Igor Dodon a numit în funcție alți patru magistrați: Vladislav Clima, Aliona Danilov, Alexandru Gafton, Ludmila Ursu.

Atunci, șeful statului a atenționat judecătorii promovați despre responsabilitatea directă pe care o poartă în fața cetățenilor. Igor Dodon i-a îndemnat să se conducă în activitatea lor doar de Lege, să o aplice în mod egal, indiferent de apartenența sau convingerea politică a persoanelor care se află în fața lor și să nu admită orice act de presiune politică sau de alt gen asupra lor.

În cadrul ședinței de astăzi, CSM a desemnat candidați noi la funcțiile de judecător în instanțele de fond. Astfel, Vitalie Pîslariuc a fost propus pentru funcția de judecător la Judecătoria Orhei, iar Natalia Doroftei – la Judecătoria Hîncești, cu sediul la Ialoveni.

La fel, au fost anunțate concursuri pentru alte instanțe de fond: Judecătoria Orhei, sediul la Rezina, Judecătoria Cimișlia, sediul la Leova și Strășeni, sediul Călărași. Și la Curțile de apel din Cahul și Comrat s-a anunțat cîte un loc vacant de judecător.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?