Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria vrea sa ajungă la un consens cu Chișinăul

14 mar. 2017,, 09:30   Politică
2479 0

Marţi, la oficiul Misiunii OSCE de la Chişinău, va avea loc o nouă întrevedere a reprezentanţilor politici ai Moldovei şi Transnistriei, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Ministerului Afacerilor Externe de la Tiraspol, partea transnistreană intenţionează să discute problemele din domeniul transportului feroviar şi rutier, precum şi perspectivele de desfăşurare a unei noi reuniuni în formatul "5+2".

"În cadrul întrevederii, Transnistria vrea să atragă o atenţie deosebită problemei actuale privind neadmiterea realizării intenţiei Moldovei şi Ucrainei de a stabili un control comun la punctul de trecere Kuciurgan", se arată în comunicat.

După cum a informat anterior INFOTAG, decizia privind controlul comun la frontieră a fost luată încă în anul 2014. Un punct comun a fost deja deschis la nordul Moldovei. Acum se construieşte un nou punct comun de trecere a frontierei pe teritoriul RM, la Palanca, unde va fi stabilit controlul comun al grănicerilor moldoveni şi ucraineni. În cooperare cu Ucraina, Guvernul Moldovei intenţionează ca pînă la sfîrşitul lunii octombrie să stabilească acest control la punctul de trecere a frontierei Pervomaisc-Kuciurgan, pentru a intensifica controlul şi a facilita activitatea economică externă a întreprinderilor din Transnistria.

Autorităţile regiunii sînt categoric împotrivă, considerînd că un asemenea control reprezintă o nouă blocadă a Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?