X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Incidentele regretabile” de la frontieră, abordate de Karasin la Chișinău

13 mar. 2017,, 17:15   Politică
6390 3

Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, informează Noi.md.

Demnitarul rus a purtat discuții cu viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii, iar în cadrul acestora au fost abordate tangențial și problemele atestate, la intrarea în Federația Rusă, a demnitarilor moldoveni. Cei doi oficiali s-au pronunţat în favoarea eliminării incidentelor regretabile care se produc în punctele de control, la trecerea frontierei, cu implicarea persoanelor oficiale.

Grigori Karasin și Lilian Darii au avut un schimb larg de opinii și pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale. Este vorba despre promovarea dialogului politic, intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic bilateral.

Interlocutorii au confirmat interesul reciproc în continuarea dialogului politic la diferite niveluri în vederea depăşirii problemelor care mai persistă în relaţiile moldo-ruse. Părțile au convenit să contribuie la asigurarea unei dinamici pozitive în dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase.

De asemenea, cei doi diplomaţi au pledat pentru activizarea procesului de negocieri vizînd reglementarea conflictului transnistrean şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Viceministrul Darii a reiterat poziţia autorităţilor moldoveneşti privind necesitatea retragerii trupelor ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova. În opinia lui, acest lucru va contribui la crearea unei atmosfere mai favorabile pentru identificarea unei soluţii cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană. Soluția trebuie găsită în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, a adăugat Lilian Darii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?