X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Săptămîna culturii japoneze la Chișinău

13 mar. 2017,, 17:00   Capitala
3299 0

Mai multe evenimente culturale de promovare a culturii japoneze vor avea loc în această săptămînă la Chișinău. Astfel se vor marca 25 de ani de relații diplomatice dintre Moldova și Japonia, transmite IPN.

Începînd cu 14 martie, o selecție de 35 de gravuri în lemn vor fi expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Xilogravurile color datează din secolul XVIII-XX și prezintă societatea japoneză din perioadele Edo și Meiji.

Lucrările de pe simeze scot în prim-plan una dintre cele mai îndrăgite şi răspîndite teme în gravura ukiyo-e, bijin-ga, adică imagini cu femei frumoase. Cea mai veche lucrare „Femeie jucîndu-se cu motănaş” datează din anul 1710. Expoziția „Bijin-ga în gravura ukiyo-e” face parte din patrimoniul Muzeului Națíonal de Artă. Aceasta va fi deschisă în regim de lucru, fără vernisare.

Tot în această săptămînă, Ambasada Japoniei la Chișinău organizează, în perioada 17-18 martie, Festivalul Filmului Japonez.

Startul festivalului se va da vineri, 17 martie, cu începere de la ora 18.00. Ceremonia de deschidere va fi succedată de proiecția filmului „Șeful Polului Sud”.

În cea de-a doua zi, de la ora 11.00, va avea loc proiecția filmului în desen animat „Chibi Maruko Chan”, urmat de „Fetele caligrafiste” – la 13.00 și filmul „Șeful Polului Sud”, care va începe la ora 15.30.

Filmele vor fi proiectate la cinematograful Odeon. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?