Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

”Sheriff” și-a restabilit status quo-ul (VIDEO)

13 mar. 2017,, 11:40   Sport
3591 0

Clubul de fotbal ”Sheriff” a revenit pe prima poziție în Divizia Națională (DN).


În meciul central al turului al 23-lea ”viespile” (așa sînt supranumiți fotbaliștii de la ”Sheriff”– nota red.) i-au spulberat pe cei de la ”Milsami” cu scorul de 5:0, plasîndu-se, din nou, în fruntea tabelului turneului. ”Milsami” a coborît pe poziția a doua, iar echipa ”Zarea”, care a ratat turneul, închide acum topul primilor trei lideri ai campionatului, transmite NOI.md.

”Sheriff”și-a luat o revanșă convingătoare pentru înfrîngerea pe care a suportat-o de la ”Milsami” în decembrie 2016, cînd echipa din Orhei devenise ”campioana de iarnă” a Moldovei. Întîlnirea concurenților de bază pentru trofeul DN, care s-a desfășurat la Tiraspol, din primele minute a demonstrat că cei care domină sînt stăpînii terenului. Deja în minutul șase, în poarta goalkeeperului ”Milsami”, Radu Mîțu, a înscris prima minge. Autorul golului a fost cel mai bun atacant al ”Sheriff”-ului din acest sezon, Iosip Brezoveț, care a bătut al 12-lea gol din sezon, după ce a executat o lovitură de pedeapsă de la distanță. Pînă la pauză, ”viespile” au adus scorul la unul devastator, grație eforturilor legionarilor belgian și celui sîrb Ziguy Badibanga și Vujadin Savic.



În cea de-a doua repriză fotbaliștii de la ”Milsami” nu au reușit să remedieze situația și au fost nevoiți să joace mingea încă de două ori în centrul terenului după ratarea golurilor. În minutul al 50-lea legionarul ”Sheriff” din Burkina Faso Cyrille Bayala a alergat pe flancul drept, intrînd în careu a marcat în colțul scurt al porții adversarilor. Scorul final a fost stabilit în minutul 79, cînd în joc s-a făcut remarcat jucătorul selecționatei naționale a Moldovei, Radu Gînsari. Acest rezultat a permis clubului de la Tiraspol să-și întreacă rivalii de la ”Milsami” cu un punct și să ajungă la indicatorul de 50 de puncte. Clubul ”Milsami”, cu 49 de puncte rezervă, a coborît pe a doua poziție, iar ”Zarea”, care a ratat turul, s-a pomenit pe locul trei.

Clubul ”Dacia” și-a păstrat poziția a patra în DN, care pe stadionul de acasă a bătut echipa ”Ungheni” cu scorul de 3:0. Două goluri a înregistrat la activul său legionarul Alexandr Cablaș, care s-a făcut remarcat în minutul 22 din cele 78 de minute de joc. Încă un gol a fost bătut în minutul 31 de către mijlocașul ”Dacia”, Grigore Sarmov, care a executat penalty-ul. Clubul ”Zimbru”, care ocupă locul cinci, a jucat la egalitate cu echipa ”Saxan”. În meciul cu pricina nu a fost înscris niciun gol.

Cluburile ”Academia” și ”Dinamo-Auto” s-au despărțit, de asemenea, la egalitate, după ce și-au bătut în poartă unul altuia cîte un gol. Încă un meci al turului 23 între echipele ”Petrocub” și ”Speranța” nu au avut loc, din cauza faptului că stadionul de la Hîncești a fost inundat în urma unei ploi abundente. În timpul apropiat, Federația de Fotbal din Moldova va decide asupra zilei și locului desfășurării meciului între cele două echipe.

Următorul, cel de-al 24-lea tur al DN se va desfășura pe terenurile de fotbal din Moldova pe 16 și 17 martie. Două meciuri concomitent pot fi considerate centrale. Așa deci, liderul campionatului ”Sheriff” se va deplasa la Bălți, unde va juca cu echipa ”Zarea”, iar ”Milsami” pe stadionul de acasă, din Orhei, va juca împotriva echipei ”Dacia”. În afară de aceasta, ”Zimbru” va juca în deplasare împotriva echipei ”Ungheni”, ”Saxan” va găzdui pe stadionul din Ceadîr-Lunga echipa ”Academia”, iar ”Dinamo-Auto” va juca împotriva celor de la ”Petrocub”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?