Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Îndemnul Mitropolitului tinerilor: Fiți precauți cu jocurile pe Internet

10 mar. 2017,, 16:15   Societate
6843 1

Mitropolitul Vladimir îndeamnă atît tinerii, cît și societatea să fie precauți față de jocurile sau provocările de pe Internet, care au ca scop final sinuciderea, notează NOI.md, cu referire la un comunicat de presă al Mitropoliei.

”Întrucît tinerii sînt din fire curioși, această provocare periculoasă a atins pe internet, în special, pe site-urile de socializare, o popularitate foarte înaltă, copiii fiind instruiți pentru cultul morții. Acești coordonatori domină mintea copiilor, provocînd cu ei o discuție convingătoare, iar apoi amenințîndu-i cu moartea familiei lor, în schimbul propriei sinucideri, indicîndu-le locul și ora sinuciderii”, se arată în comunicat.

Potrivit Mitropoliei, grupurile morții care promovează acest joc diabolic au apărut de ceva vreme pe rețelele de socializare, victimele cărora sînt numeroase, în special, în rîndul adolescenților cu vîrsta cuprinsă între 15-18 ani, perioada cînd o persoană trece de la copilărie spre maturitate și cînd poate fi manipulată mai ușor.

”La vîrsta lor fragedă, copiii nu înțeleg riscul acestei probleme. Deci, marea responsabilitate le revine părinților și profesorilor, sursa de bază, pentru a monitoriza permanent copiii cu ce se ocupă pe Internet și cu ce fel de persoane conversează.

Îndrumăm în acest sens instituțiile de stat, în special, cele de învățămînt, cît și părinții, să aibă grijă de odraslele și de viitorul lor, prin informarea și monitorizarea lor permanentă.
Iubiți tineri,

Chiar dacă uneori aveți impresia că sînteți slab integrați în grupul familial, școlar, religios sau social, dacă sînteți invadați de tristețe sau dezamăgiți de societatea în care trăim, recurgerea la actul de suicid nu reprezintă o cale de salvare.

Această faptă presupune întîi de toate o atitudine împotriva lui Dumnezeu, necredinţă sau ateism şi dispreţ faţă de credinţă şi rînduielile bisericeşti. Cel care se hotărăște să facă acest păcat se substituie lui Dumnezeu, care este singurul Stăpîn al vieţii noastre, Cel Care ne dă viaţa şi Cel Care ne-o ia atunci cînd El consideră.

Chiar dacă uneori suferinţa, mizeriile, bolile şi atitudinile ostile ale semenilor ating cote de nesuportat, nu avem voie să ne luăm viaţa pe care nu ne-am dat-o noi, păcatul deznădejdii fiind unul din cele mai grave pe care le săvîrşim, păcat împotriva Duhului Sfînt şi fără de iertare.

Să avem nădejde în mila lui Dumnezeu că ne va ajuta și izbăvi din toate, căci cel care își pierde nădejdea în El, zice Fericitul Augustin, îl necinsteşte la fel cu cel ce se îndoieşte de existenţa Lui. Iuda a jignit pe Domnul mai puţin vînzîndu-L, decît îndoindu-se de bunătatea Lui; el a pierdut nu atît din pricina nelegiuirii sale, cît din pricina deznădejdii sale.

Sinuciderea este cel mai mare păcat față de sine, căci prin ea omul îşi închide definitiv calea spre pocăinţă”, se mai arată în comunicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?