X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Dodon: Vom insista pe anularea acestei legi rușinoase

10 mar. 2017,, 16:05   Politică
9090 7

Majoritatea parlamentară și sateliții săi au respins fără argumente plauzibile inițiativa cu privire la anularea „legii miliardarului”, a comentat președintele Igor Dodon, imediat după votul negativ din Parlament, notează Noi.md.

Demnitarul a menționat că va pune în discuție problema recuperării banilor furați la prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, ce urmează a fi convocată în luna martie curent.

„Nu pot spune că aș fi foarte surprins, dar cred că toți cetățenii țării trebuie să cunoască numele fiecărui deputat care nu a susținut această inițiativă. Mai ales numele celor care își doresc foarte mult alegeri uninominale. Reiterez, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să întoarcă un bănuț din banii furați. Banii trebuie întorși de hoți, iar averile acestora confiscate”, a menționat Dodon.

Șeful statului a reiterat că va iniția desfășurarea unui referendum republican pentru a anula această „lege rușinoasă”.

„Vom cere opinia poporului. Trebuie menționat că primele plăți din bugetul de stat în acest context sînt planificate pentru luna noiembrie 2017. Pînă atunci trebuie maximă consolidare a eforturilor pentru anularea acestei legi rușinoase”, a adăugat Igor Dodon.

Menționăm că inițiativa legislativă de abrogare a Legii privind emisiunea obligațiunilor de stat, semnată de Igor Dodon, a fost votată astăzi de 31 de deputați, număr insuficient pentru a fi adoptată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?