X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Examinarea plîngerii avocaților lui Usatîi a fost amînată

10 mar. 2017,, 17:45   Politică
3993 9

Examinarea plîngerii avocaților președintelui „Partidului Nostru”, primarului orașului Bălți Renato Usatîi împotriva acțiunilor procurorilor a fost amînată pentru ziua de 20 martie.

Decizia a fost adoptată de judecătorul Sergiu Bularu, a declarat, vineri, la finalul audierilor de la Judecătoria Chișinău (oficiul Rîșcani) avocatul politicianului, Ion Cerga.

El a menționat că discursurile părților au durat peste patru ore, precum și examinarea plîngerii apărării pe faptul ilegalității intentării procesului penal împotriva lui Usatîi, acuzat de procurori de organizarea atentatului la viața lui Gherman Gorbunțov.

„Ne-am tot îndepărtat de la subiectul pus în discuție. Procurorul susține că există dovezi convingătoare pe acest caz, însă din punctul de vedere al apărării, luînd în considerare faptul că nouă nu ni se permite să ne familiarizăm cu expertizele: cea balistică și cea medico-legală cu leziunile suferite de Gorbunțov, nu este clar dacă a existat în realitate această tentativă de omor sau acestea sînt doar cîteva aluzii de-ale procurorului”, a declarat Cerga.

Avocatul Anatol Istrate a specificat că „nu există nici o probă pentru intentarea dosarului penal împotriva liderului „Partidului Nostru”. În opinia lui, „hotărîrea procurorului este vădit ilegală și condiționată politic”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?