Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Companiile IT vor avea acces la dosarele referitor la CIA

10 mar. 2017,, 22:00   Ştiinţă şi IT
2151 0

Organizația WikiLeaks a decis să le ofere companiilor IT acces exclusiv la dosarele despre operațiunile hacker ale CIA, pentru ca ele să poată elabora mecanisme de protecție împotriva vulnerabilităților de care făcea uz Serviciul Special.

Despre aceasta a declarat, joi, 9 martie, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în incinta Ambasadei Ecuadorului la Londra.

”Noi am decis să lucrăm cu ei, să le oferim acces exclusiv la unele date tehnice de care dispunem”, a relatat Assange.

El a reamintit că documentele și dosarele publicate pe site-ul organizației au fost redactate pentru ca în accesul liber să nu nimerească metodele hacker ale CIA. Assange consideră că CIA a pierdut controlul asupra întregului arsenal al armamentului său cibernetic, care se păstra într-un singur loc și nu era suficient de bine păzit. Ca rezultat, la aceste materiale a avut acces un număr mare de persoane neautorizate.

Mai mult decît atît, conform datelor publicate în presă, Serviciile Speciale știau cu cîteva luni înainte că datele despre armamentul cibernetic al CIA vor deveni accesibile publicului larg, însă nu au întreprins nimic pentru a avertiza, despre acest lucru societatea sau companiile IT.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?