X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Partidul Forța Poporului va fi unul de centru cu o doctrină social-liberală

20 apr. 2013,, 08:26   Politică
7731 4
Foto : timpul.md
Partidul Forta Poporului se pozitioneaza in centrul esichierului politic, iar doctrina social-liberală reprezintă fundamentul doctrinar al identității politice al formatiunii. Drept obiectiv strategic, partidul își propune promovarea adevăratelor reforme democratice, consolidarea statului moldovenesc, stabilizarea situației social-economice și continuarea procesului de integrare europeana a țării. Declarația a fost făcută astăzi pentru NOI.md de către Președintele Comitetului Național de organizare a Partidului Forța Poporului, Nicolae Chirtoacă, fost ambasador al RM în SUA.

Potrivit lui Nicolae Chirtoacă, apariţia pe scena politică a unui nou partid este expresia necesitații obiective de a răspunde în mod adecvat şi energic sfidărilor generate de aprofundarea crizei politice, economice şi sociale, de dezamăgire profundă a populaţiei faţă de guvernările care s-au perindat la putere în ultimul deceniu.

PFP pledează pentru finalizarea în termeni restrânși a perioadei de tranziţie spre un sistem democratic autentic şi funcțional, spre o economie modernă şi eficientă. ”Noi consideram ca Moldova este capabilă să-şi vadă împlinite interesele naţionale în baza a cinci principii fundamentale: o economie dinamică, o democraţie eficientă, o guvernare competentă și responsabilă în fața poporului, un stat de drept cu o societate civilă activă, patriotică şi angajată plenar în procesele de modernizare a tarii”, a declarat Nicolae Chirtoacă.

Programul Partidului este elaborat anume din conștientizarea naturii provocărilor etapei actuale in dezvoltarea ţarii, a realităţilor politice, sociale şi economice ale Republicii Moldova . ”Venim cu un program de modernizare şi dezvoltare, care este în consens cu idea consolidării statului social, a funcţiilor sale reglatorii, cu interesul permanent pentru consolidarea solidarităţii, armoniei şi justiţiei sociale”, a precizat Nicolae Chirtoacă.

”Sensul programului nostru este de a scoate tara din criza sistemica, de a finaliza reformele structurale profunde, astfel construind un nou mecanism de dezvoltare economica, socială şi politică a Republicii Moldova, capabil să satisfacă nevoile materiale şi aspiraţiile spirituale ale cetățenilor”, a adăugat acesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?