X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fotbaliștii moldoveni și-au consolidat pozițiile n ratingul FIFA

9 mar. 2017,, 13:50   Sport
3248 0

Selecționata Națională a Moldovei la fotbal a avansat cu o poziție în ratingul FIFA.


Discipolii antrenorului principal al echipei Moldovei, Igor Dobrovolschi, ocupă locul 162 în ratingul Asociației Internaționale a Federațiilor de Fotbal (FIFA), făcut public joi, 9 martie, transmite NOI.md.

”Tricolorii” (așa sînt numiți fotbaliștii selecționatei Moldovei – nota red.), timp de o lună, nu au jucat niciun meci oficial sub egida FIFA, însă, căderea considerabilă a selecționatei Myanmar a permis echipelor care rămîneu în urma ei să-și îmbunătățească pozițiile. În rîndul acestora s-a înscris și selecționata Moldovei, care se pregătește pentru jocul etapei de calificare pentru Campionatul Mondial (CM) din 2018, împotriva rivalilor din Austria.

În același timp, austriecii și-au păstrat poziția anterioară – locul 34. Printre toți rivalii selecționatei Moldovei în grupa de calificare ”D” pentru CM din 2018, cea mai bună poziție a fost ocupată de fotbaliștii din Țara Galilor, locul 12. Selecționata Irlandei se poziționează pe locul 24, Serbia – pe 25, Georgia – pe locul 126 în ratingul FIFA.

În spațiul CSI, cea mai rezultativă rămîne selecționata Ucrainei, care se poziționează pe locul 31. Rusia se regăsește pe locul 60, Uzbekistanului i-a revenit poziția a 63-a, Belarus ocupă locul 72. Echipele naționale ale Armeniei și Azerbaidjanului s-au clasat pe locurile 85 și, respectiv, 89. Selecționata României ocupă locul 39. Pozițiile triumfale în clasamentul FIFA revin, în continuare, selecționatelor din Argentina, Brazilia și Germania.

De remarcat că selecționata Moldovei va juca următorul meci oficial sub egida FIFA pe 24 martie la Viena unde se va întîlni cu echipa națională a Austriei. DE asemenea, sînt planificate două meciuri amicale. Meciul amical cu San Marino va avea loc pe 20 martie, sparring-ul cu fotbaliștii din Turcia este planificat pentru 27 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?