X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ungaria pune în detenție orice imigrant care intră ilegal în țară

8 mar. 2017,, 16:30   Externe
4717 1

Parlamentul de la Budapesta a adoptat reintroducerea detenției sistematice a tuturor imigranților intrați în țară, o măsură suspendată în 2013 la presiunea UE.

Noua lege, adoptată marți cu o majoritate zdrobitoare (138 voturi pentru, 6 contra și 22 de abțineri) prevede că imigranții vor fi plasați în „zone de tranzit” la frontierele sîrbă și croată, unde vor fi deținuți în așteptarea unei decizii definitive privind solicitarea lor de azil.

Măsura se va aplica atît noilor veniți cît și solicitanților de azil care se află deja pe teritoriul ungar, care în februarie erau în număr de 586.

Cu lună în urmă, directorul de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, preciza că imigranții vor fi cazați în containere amenajate special.

Ungaria a renunțat la măsura detenției sistematice a imigranților în 2013, mai ales la presiunile Uniunii Europene, ale Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați și ale Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Premierul Orban recunoștea în luna ianuarie că reintroducerea acestei măsuri ar fi „îndreptată deschis împotriva UE”.

În anul 2016, 29.432 de imigranți au depus o solicitare de azil în Ungaria, înainte ca marea lor majoritate să-și continue drumul către vestul Europei. Doar 425 au obținut drept de azil.

Ungaria, care a începul lucrul la construcția unui al doilea gard de sîrmă ghimpată la frontieră, împotriva imigranților. Primul a fost ridicat în 2015.

De la 1 ianuarie 2017 și pînă acum, în Ungaria au intrat 345 de imigranți, potrivit informațiilor oferite de Ministerul de Interne de la Budapesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?