X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Usatîi: Opoziţia trebuie să se unească împotriva iniţiativei lui Plahotniuc

7 mar. 2017,, 12:00   Politică
7037 26

După anunțul oficial al lui Vlad Plahotniuc privind intenția de a introduce sistemul uninominal în Moldova, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îndeamnă partidele de opoziție să se întrunească în cadrul unei mese rotunde pentru a decide cum acționează mai departe pentru a se opune acestei inițiative.

În speță, Renato Usatîi s-a adresat către Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.



„Plahotniuc intenționează să rămână la putere și că controleze Moldova până va îmbătrâni. Este cam costisitor pentru el să întrețină toată această majoritate și văzând că acum cercul este închis – sunt câteva partide de dreapta care luptă cu el, Partidul Maiei Sandu și Partidul lui Andrei Năstase, este un partid de centru, pe care unii îl numesc de centru-stânga, „Partidul Nostru” și este pe stânga Partidul Socialiștilor care îl are pe președintele Dodon și care, de asemenea, are în plan să lupte cu Plahotniuc, dar pe care până acum Plahotniuc nu-l atinge și nu-i crează probleme. Astăzi, cel puțin aceste patru partide, pentru care 90% din toți cei care intenționează să voteze la următoarele alegeri parlamentare sunt împotriva Partidului Democrat și a lui Vlad Plahotniuc. Ratingul acestor patru partide este astăzi de 90%. Noi suntem în stare să explicăm populației că este o nouă înșelătorie din partea lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni video live pe pagina sa de Facebook.

Renato Usatîi: „Astăzi toate partidele reale de opoziție trebuie să se unească și să creeze un front comun. Trebuie să facă tot ca să apare democrația, iar asta înseamnă că nu trebuie să admită ceea ce propune să facă Plahotniuc prin metode banditești”.


Astfel, liderul „Partidului Nostru” a chemat toate aceste forțe politice să se unească în cadrul unei mese rotunde, la care ar putea participa și reprezentanții societății civile, pentru a decide ce fac. „Dacă va fi protest, decidem și anunțăm cum toții data, astfel ca să nu fie că unul nu vrea la protest înainte de Paști, altul are de pus în grădină și așa mai departe. Noi nu avem dreptul nici întrun caz să dezamăgim oamenii. Unii privesc sceptic, dar dacă vom ieși cu toții, înseamnă că oamenii vor merge cu noi. Voi cere colegilor noștri din oficiul central, voi încerca să discut cu liderii acelor partide cu care voi putea lua legătura, ca să decidem cum facem. Să nu se întâmple că Năstase nu știe ce face Usatîi, eu nu știu ce face Dodon, iar Dodon nu știe ce facem noi ambii”, a mai îndemnat Renato Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?