X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Angajații Căii Ferate anunță proteste

6 mar. 2017,, 17:45   Societate
4763 1

Angajații ”Căii Ferate din Moldova” cer autorităților să le fie achitate restanțele salariale pînă pe 31 martie curent, notează NOI.md.

Cu această revendicare Federația Sindicală a Feroviarilor din Moldova și angajații „Căii Ferate” vor ieși la protest sîmbătă, 11 martie. Pe lîngă achitarea restanțelor salariale, manifestanții vor mai cere compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat al CFM.

În total, circa 9800 de angajați nu și-au primit salariile. Potrivit lui Ion Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova, suma datoriilor depășește 130 de milioane de lei.

Alte cerințe țin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămînă, cu anularea șomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămîni lucrătoare și majorarea salariului, în legătură cu creșterea tarifelor pentru serviciile comunale, a prețurilor la mărfurile de larg consum și devalorizarea valutei naționale.

Menționăm că pe parcursul mai multor luni ale anului trecut angajații Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și-au revendicat drepturile salariale, desfășurînd proteste la locul de muncă sau în fața instituțiilor publice. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulți feroviari abandonează serviciul.

Acțiunea de protest se va desfășura în această sîmbătă, între orele 10.00 și 13.00. Coloana de protestatari va porni de la Gara Feroviară Chișinău și se vor deplasa pînă în fața clădirii Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?