Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Plahotniuc: Așteptăm să se treacă de la emoții la argumente

6 mar. 2017,, 17:05   Politică
6321 7

Clasa politică a ieșit din amorțeală în urma lansării inițiativei cu privire la votul uninominal, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, referindu-se la reacțiile critice provocate în rîndul mai multor politicieni, notează NOI.md.

Președintele democraților a precizat că partea emoțională în cadrul dezbaterilor despre modificarea sistemului electoral trebuie depășită și înlocuită cu argumente.

„Cred că dezbaterea e importantă. Așteptăm cu interes să se treacă de primele reacții emoționale și discuția să se desfășoare cu argumente, ca să înțelegem exact cine sînt susținătorii actualului sistem de alegere pe liste de partid și care sînt argumentele pentru care nu vor ca deputații sa fie aleși direct de către cetățeni”, a comentat Plahotniuc cu puțin timp în urmă pe o rețea de socializare.

Politicianul admite că și această reformă, ca și multe altele, va întîmpina o anumită rezistență din partea unor forțe politice, dar afirmă că aceasta poate fi percepută drept un test pentru clasa politică.

„E de așteptat că vor exista dispute, opinii diferite și, de aceea, PDM a și adus mai întîi în dezbatere publică aceasta inițiativă. Cred că această dezbatere e un test important pentru clasa politică actuală, dar și o ocazie pentru cetățeni să înțeleagă mai bine ce se află în spatele actualului sistem electoral”, a subliniat Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?