X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Exponate pentru un muzeu, colectate în 40 de ani de o familie din Norvegia (FOTO)

3 mar. 2017,, 05:00   Externe
3237 1

În localitatea Ferresforden, din Norvegia, a fost deschis un muzeu cu exponate din timpurile Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Exponatele pentru muzeu au fost achiziționate la licitațiile organizate în toată Europa, colecția fiind estimată la circa 100 de milioane de euro. Familia care a deschis muzeul a colectat exponatele pentru muzeu timp de 40 de ani.

Фото: ©L!FE

În muzeu au fost expuse arme sovietice: 2 tancuri T-34-85, două puști cu diametrul de 45 mm, o giacă și un palton căptușit.

 Фото: ©L!FE

Voluntarul Alexei, care lucrează la muzeu, a relatat că exponatele familiei norvegiene au fost colectate pe parcursul a 40 de ani. „Rudele multor localnici și-au pierdut viața în acel război. Mulți au fost supuși represiunilor”, a povestit Alexei. Potrivit lui, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse au vizitat deja muzeul.

Фото: ©L!FE

„Vreau să aduc mulțumiri Ambasadei FR. Reprezentanții misiunii diplomatice ne-au vizitat deja. Lucrăm cu ei intensiv pe marginea acestei chestiuni. Încercăm, prin intermediul instanțelor oficiale, să stabilim rudele și să-i înștiințăm că aceste medalii nu se prăfuiesc în colecții, dar stau în muzeu și că în orice moment ei pot să li se închine”, a menționat Alexei.

Фото: ©L!FE


Colaboratorii muzeului planifică să participe la forumul turistic, care se va desfășura în Rusia, pentru a încerca să atragă cît mai mulți turiști. „Mă străduiesc ca despre muzeu să afle cît mai multă lume, pentru că vorbim de o muncă și o expoziție enormă. Și eu cred că ei au meritat cel puțin mulțumiri din partea FR, pentru că au reușit să facă acest lucru”, consideră Alexei.

Фото: ©L!FE

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?