Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost găsită cea mai veche dovadă de viață de pe Terra

3 mar. 2017,, 03:00   Externe
3705 0

Descoperire istorică!

Cercetătorii britanici au găsit cea mai veche dovadă de viață de pe Terra, în Quebec. Este vorba despre micro-organisme fosile, care ar putea avea o vechime de pînă la 4,28 miliarde de ani, relatează un studiu citat de AFP.

Microfosilele au fost descoprite de cercetători în straturile de cuarț de la situl arheologic de la Nuvvuagittuq, la nord-est de Québec (Canada).

„Grație imaginilor laser ale eșantioanelor prelevate, am putut să identificăm microfosile care sînt cele mai vechi din lume”, a declarat Matthew Dodd, de la UCL (University College London).

Aceste microfosile sînt similare cu bacteriile care se dezvoltă în zilele noastre în jurul orificiilor hidrotermale de pe fundul marin. Ele pot reprezenta cea mai veche dovadă cunoscută a vieții pe Pămînt.

Potrivit cercetătorilor, fosilele acreditează ipoteza că izvoarele hidrotermale pot să fi fost leagănul vieții de pe Pămînt la un timp relativ scurt după ce planeta s-a format. Mai precis, experții au determinat vechimea lor la între 3,77 și 4,28 de miliarde de ani.

Terra s-a format în urmă cu aproximativ 4.5 miliarde de ani și oceanele au apărut în urmă cu aproximativ 4,4 miliarde de ani. Microfosilele sugerează „o apariție aproape instantanee a vieții” după formarea oceanelor, a declarat cercetătorul Dominic Papineau.


Aceste fosile sînt mai vechi decât oricare alte dovezi ale vieții descoperite anterior. De exemplu, alți oameni de știință au descris anul trecut covorașe microbiene fosilizate vechi de 3,7 miliarde de ani, numite stromatolite, din Groenlanda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?