X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lucinschi comentează decizia de rechemare a lui Braghiș

2 mar. 2017,, 10:52   Politică
23988 21

Fostul președinte Petru Lucinchi se arată surprins de hotărîrea Guvernului de a-l rechema din funcție pe ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș, notează NOI.md.

Lucinschi a declarat la Radio Europa Liberă că nu vede niciun temei pentru ca Braghiş să fie împiedicat să-şi încheie misiunea diplomatică în capitala rusă, dar nu exclude ca la mijloc ar putea fi vorba de un joc politic.

„Nu credeam. Domnul Braghiş a lucrat la Moscova, ştie foarte bine autorităţile de acolo. Îmi pare că erau iniţiative. Nu aş vrea să cred că aici e vreun joc, cum se vorbeşte la noi. Oricum, un motiv trebuie să fie, poate nu e făcut public. Dar nu am auzit ceva. Din contra, îl vorbeau de bine”, a comentat Lucinschi.

Fostul șef de stat a precizat că nici nu bănuiește cine ar putea fi numit în locul lui Dumitru Braghiș. În opinia lui, ambasadorul Moldovei în Rusia este o figură-cheie, de care depinde evoluția relațiilor moldo-ruse.

„Ambasadorul are acces peste tot, reprezintă interesele, colaborează. El reprezintă interesul ţării prin intermediul preşedintelui. Aşa e statutul tuturor ambasadorilor”, a notat Lucinschi.

Menționăm că ieri cabinetul de miniștri a luat decizia de a-l rechema pe Dumitru Braghiș din funcția de ambasador la Moscova. Acesta își exercită mandatul din noiembrie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?