X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Presa a anunțat cauza rechemării ambasadorului Moldovei în Rusia

2 mar. 2017,, 09:07   Politică
23381 9

Drept motiv pentru rechemarea ambasadorului moldovean la Moscova, Dumitru Braghiș, a servit confruntarea între președintele republicii, Igor Dodon, care se pronunță de pe poziția prorusă, și Guvern, care optează pentru vectorul proeuropean.

Informația a fost comunicată de publicația „Kommersant”, cu referire la surse de la Chișinău.

O sursă de rang înalt din cadrul Administrației Președintelui Moldovei a relatat publicației că rechemarea ambasadorului din Rusia a fost o reacție la poziția dură a lui Dodon, care este împotriva numirii candidaților propuși de Cabinetul de miniștri în funcția de reprezentant diplomatic într-un șir de țări.

Solicitat de publicația „Kommersant”, MAEIE a refuzat să comenteze decizia privind rechemarea lui Braghiș.
Diplomatul a fost rechemat la Chișinău pe 1 martie, prin hotărîrea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cauza oficială nu au fost comunicată. Potrivit legislației, hotărîrea Guvernului urmează să fie semnată de președinte.

Pe 26 februarie Dodon a solicitat ambasadorilor SUA și României, James D. Pettit și Daniel Ioniță, să înceteze să se implice în activitatea lui. Șeful statului a reacționat astfel la scrisoarea comună trimisă de Pettit și Ioniță, în care ei și-au exprimat regretul în legătură cu interdicția asupra participării militarilor moldoveni la exercițiile mixte ale SUA, României și altor țări. Drept replică ambasadorii i-au reproșat lui Dodon comportamentul neprietenos, precum și i-au atenționat că astfel armata moldovenească va rata pregătirea necesară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?