X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Veteranii conflictului de pe Nistru dezmint zvonul că ar pregăti provocări

1 mar. 2017,, 17:40   Politică
4564 3

Veteranii conflictului de pe Nistru susţinători şi conducători ai Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) dezmint zvonurile precum că pentru 2 martie pregătesc provocări şi aplicări de violenţă.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al DA, fostul ofiţer de presă al MAI, Chiril Moţpan, a spus că informaţia difuzată în ultimele zile de mass-media controlată de oligarhul şi coordonatorul coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, este doar un zvon.

"Data de 2 martie 1992 este o zi tragică în istoria Moldovei. În această zi vom merge în satele şi raioanele unde ne-am întîlnit inamicul acum 25 de ani. Vom fi alături de participanţii la acele evenimente sîngeroase de pe Nistru, alături de văduve şi de rudele celor căzuţi. Vom depune flori la mormintele lor şi la locurile de luptă", a spus el.

Potrivit lui Moţpan, Platforma DA tinde să transforme Moldova într-o ţară europeană, iar acest lucru "se face prin modalităţi paşnice şi civilizate".

Membrul Biroului executiv al Organizaţiei teritoriale din Hînceşti, Valeriu Bobrov, a citit un apel al veteranilor, potrivit căruia, "războiul continuă şi astăzi, chiar dacă au trecut 25 de ani de la începerea fazei armate".

"Astăzi guvernarea oligarhică luptă împotriva propriului popor. Poporul este nimicit şi impus să plece din ţară. În această situaţie, veteranii conflictului de pe Nistru sînt gata, la fel ca şi în 1992, să iasă în prima linie de apărare. Nu vom permite ca populaţia noastră să fie lipsită de dreptul la viaţă", a spus el.

Prin apelul către autorităţi autorii cer majorarea pensiilor pentru veterani, a îndemnizaţiilor pentru veteranii invalizi şi pentru familiile celor căzuţi, micşorarea tarifelor la serviciile comunitare şi a preţurilor la medicamente, introducerea facilităţilor pentru procurarea locuinţelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?