Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mesaje de felicitare pentru maestrul Eugen Doga (VIDEO)

1 mar. 2017,, 15:55   Societate
5919 1

Astăzi compozitorul și maestrul emerit al artei din Republica Moldova Eugen Doga împlinește 80 de ani. Pe parcursul întregii zile, în capitală vor fi organizate evenimente dedicate maestrului, notează NOI.md.


Solicitat de NOI.md, Eugen Doga a mărturisit că se simte foarte bine în această zi, iar pe chipul lui se putea citi dispoziția de sărbătoare.

Locuitorii și vizitatorii Chișinăului i-au adus zeci de felicitări, urîndu-i în primul rînd sănătate și realizări frumoase în continuare. Aceștia afirmă ca Eugen Doga este un geniu al neamului nostru și sînt mîndri că o astfel de personalitate marcantă s-a născut în Moldova.

Eugen Doga a fost omagiat astăzi la Primăria Municipiului Chișinău, la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, apoi la Parlamentul Republicii Moldova.

NOI.md se alătură cuvintelor frumoase spuse maestrului, adresîndu-i urări de bine, mulți ani în continuare, sănătate și inspirație pentru noi creații.

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra. A studiat violoncelul la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău. A absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu” din Chișinău.

A compus muzică pentru filme, spectacole de teatru, balet, fiind autorul multor cîntece care au devenit șlagăre.

A fost decorat cu înalte distincţii de Stat ale Republicii Moldova precum şi ale Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste: Premiul de Stat al Republicii Moldova (1980) şi al URSS (1986) şi titlul onorific artist al poporului al URSS (1987) şi Ordinul Republicii (1997).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?