X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Filip anunța MAJORĂRI de prețuri "la pachet"

1 mar. 2017,, 08:05   Politică
30810 48

Premierul Pavel Filip a recunoscut că urmează majorarea tarifelor pentru energia electrică şi termică, precum şi alte reforme nepopulare.

Despre acesta el a declarat în cadrul unui briefing de presă susţinut la finalul vizitei de lucru a Misiunii FMI la Chişinău.

Potrivit lui, mai există măsuri care necesită a fi întrprinse, inclusiv, realizarea reformelor structurale pentru a îmbunătăţi situaţia din sectorul energetic.

"Majorarea tarifelor la energia electrică şi termică va fi efectuată în strictă conformitate cu metodologiile Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care vor permite acoperirea cheltuielilor de exploatare, a investiţiilor, inclusiv, prin sprijinul partenerilor externi, şi a pierderilor suferite în perioada 2011-2015. În acest proces sperăm la ajutorul din partea Băncii Mondiale şi a Comunităţii Energetice Europene", a spus Pavel Filip.

El a declarat despre intenţiile de a îndeplini obligaţiile asumate faţă de FMI. Totodată, Premierul a menţionat că Guvernul intenţionează să dezvolte sistemul de protecţie socială, să sprijine familiile social-vulnerabile, să consolideze sectorul bancar şi transparenţa acţionarilor băncilor comerciale prin aplicarea legilor deja adoptate.

"De asemenea, vom adopta legi ce ţin de implementarea reformei justiţiei, integritate, lupta împotriva corupţiei. Aceasta este necesar de întreprins pentru restabilirea încrederii cetăţenilor, atragerea investiţiilor şi asigurarea dezvoltării economice durabile", a spus Premierul.

El a comunicat că misiunile de evaluare a FMI vor vizita Moldova odată la şase luni pe parcursul a trei ani. Premierul a amintit că datorită Programului semnat în luna noiembrie 2016, Moldova a obţinut accesul la o sumă de circa 180 mil. pentru implementarea reformelor, consolidarea economiei şi stabilităţii financiare.

"Mai important decât orice bani este credibilitatea din partea FMI, datorită căreia am reuşit să deblocăm finanţarea de la partenerii de dezvoltare. În plus, programul cu FMI ne disciplinează la nivel macroeconomic", a menţionat Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?