Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un bărbat a fost condamnat la închisoare după ce a lovit o femeie cu drona

28 feb. 2017,, 17:45   Externe
3362 0

Un bărbat a fost condamnat la închisoare, în Seattle, după ce a lovit o femeie cu drona pe care o opera.

Paul Skinner a fost găsit vinovat de o instanță din orașul american, după ce acțiunea s-a a lăsat o femeie inconștientă, relatează BBC News.



Incidentul a avut loc în timpul Pride Parade 2015 din Seattle. Drona operată de bărbat a intrat într-o clădire, iar apoi a căzut în mulțime, rănind două persoane. O femeie a fost grav rănită, în urma incidentului.

Acum, bărbatul a fost condamnat la 30 de zile de închisoare și plata unei amenzi de 500 de dolari pentru acest incident. Este primul caz în care o persoană este condamnată la închisoare, în urma unui incident cu o dronă.

Judecătorul american al cazului a afirmat că înțelege faptul că totul a fost un accident, însă a adăugat că operatorul dronei a pus oamenii în pericol. Totodată, un procuror a afirmat că astfel de incidente pun în pericol siguranța oamenilor.

În ultimul an, peste 1.200 de incidente, în care o dronă a fost la un pas să lovească un avion, au fost raportate la Administrația Federală a Aviației din SUA. Anul trecut, un avion al companiei Lufthansa a fost cît pe ce să se lovească de o dronă, care zbura în apropierea aeroportului internațional din Los Angeles. Aparatul a trecut la doar 61 de metri deasupra avionului de pasageri Airbus A380.

Totodată, anul trecut, directorul Asociației Internaționale de Transport Aerian a avertizat că dronele civile constituie tot mai mult “o amenințare reală și în creștere” pentru securitatea avioanelor civile. El a făcut apel către o reglementare a acestor activități pentru a se evita eventualele accidente cu consecințe grave.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?