Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Primăria se îndreptățește (VIDEO)

28 feb. 2017,, 17:30   Capitala
8021 2

Cei 256 de arbori de pe bulevardul Ștefan cel Mare urmează a fi tăiați chiar săptămîna curentă.


Astăzi,reprezentanții „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi”au organizat o întîlnire cu asociațiile obștești și societatea civilă, pentru a le explica care este situația cu acești arbori, relatează NOI.md.

„Mi-a fost interesant faptul că ne-au invitat înainte de a tăia copacii, nu după. Apoi am vrut să ne uităm singuri la acești copaci și să ne convingem, dacă trebuie într-adevăr puși la pămînt sau nu. Eu văd că acești copaci sînt cu scorburi, dar totodată nu pot afirma că sînt bolnavi, mai degrabă am să dau crezare unor specialiști. Nu pot să-mi asum responsabilitatea afirmînd că acești copaci sînt absolut bolnavi, acest lucru trebuie să-l confirme ecologii, e nevoie de un aparat special, de care din păcate Chișinăul nu dispune”, a declarat activistul civic, Vitalie Voznoi.

Tot el a menționat că problema cea mai mare este că aceste defrișări nu s-au făcut treptat, dar se fac masiv acum.

La rîndul său, șeful adjunct al „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi”, Galina Leahu a menționat că defrișări au fost executate în oraș ani la rînd, doar că niciodată nu se făceau într-un număr atît de mare.

„Acești arbori sînt vizibil problematici, prezentînd pericol pentru pietoni, transport și edificii chiar. Vom planta arbori cu balot de pămîntla rădăcini, cu tulpina de trei metri, încercînd să facem substituirea speciilor sau înlocuirea cu exact aceeași specie care era pînă acum”, a declarat Leahu.

La fel, Galina Leahu a afirmat că reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat au controlat de cîteva ori acești arbori, au efectuat cercetări și abia după aceea a fost eliberată autorizația pentru defrișare.

Cei 256 de arbori vor fi tăiați de pe întreg bulevardul, începînd cu strada Ciuflea pînă la strada Ion Creangă, plantările vor începe în primăvară, iar în cazul în care nu vor reuși să se încadreze în termenii stabiliți, vor fi amînate pentru toamnă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?