Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu comentează declarația lui Harunjen

28 feb. 2017,, 09:51   Societate
5483 11

Declarația procurorului general, Eduard Harunjen, precum că Ilan Șor și-a ispășit pedeapsa prin autodenunțul făcut a fost criticată dur de președinta PAS, Maia Sandu, citată de NOI.md.

În opinia ei, modul în care primarul orașului Orhei, Ilan Șor, este absolvit de orice vină pentru infracțiunile grave comise, creează un precedent periculos.

„Domnul Harunjen ne anunță cu o seninătate dezinvoltă că Șor și-a ispășit pedeapsa prin denunțul făcut, altfel spus – în Republica Moldova poți scăpa de orice pedeapsă dacă vii cu un denunț. Netransparența procesului lui Șor și modul în care acesta este exonerat de orice responsabilitate pentru acțiunile lui grave creează un precedent foarte periculos”, a comentat liderul PAS.

Maia Sandu mai este de părere că autodenunțul poate fi luat în calcul ca fiind o circumstanță atenuantă, dar nicidecum de anulare totală a răspunderii.

„De ce un autodenunț ar trebui să ducă la liberarea de răspundere penală în cazuri atît de grave? În plus, autodenunțarea ar trebui să fie o circumstanță atenuantă, nu una de anulare totală a răspunderii. Ce să înțelegem noi, cetățenii, dintr-o asemenea declarație? Că într-o justiție controlată și selectivă ne putem aștepta ca cei mai mari hoți să fie absolviți de vină dacă sînt mînă în mînă cu puterea…”, a punctat Sandu.

Liderul PAS l-a contrazis pe Eduard Harunjen, care a declarat că presa i-ar fi prejudiciat imaginea. „Reputaţia vine de la fapte, iar faptele vorbesc de la sine”, a conchis ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?