Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prima ședință plenară a Parlamentului a început cu o moțiune

24 feb. 2017,, 10:34   Politică
7995 9

Fracțiunile parlamentare din opoziție și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu majorarea prețurilor la serviciile medicale, informează Noi.md.

Subiectul a fost pus în discuție, în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului. În timp ce deputații liberal-democrați și cei comuniști au propus organizarea audierilor parlamentare cu participarea ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, socialiștii au înaintat o moțiune simplă asupra activității acesteia.

Reprezentanții opoziției au declarat că majorările de tarife nu sînt justificate în niciun mod de conducerea Ministerului Sănătății. „Sînt mai multe aspecte neclare, aceste tarife au fost inițial calculate reieșind din costul poliței de asigurare, este evident că implementarea acestor prețuri depășește cu mult bugetul asigurărilor medicale. Avem și expertiza CNA care spune că sînt majorări nejustificat a serviciilor prestate de instituțiile medicale”, a specificat deputatul PLDM Grigore Cobzac.

Deputata comunistă Oxana Domenti a ținut să precizeze că hotărîrea cu privire la majorarea prețurilor a fost subsemnată și de premier, și de miniștrii Economiei și cel al Finanțelor. “Noi am depistat multe rezerve la anumiți parametrii din metodologia în baza cărora au fost stabilite noile prețuri, nu a fost proporțională”.

Deputații PSRM au decis însă să înainteze o moțiune simplă asupra activității Ruxandei Glavan. „Pe fondalul nivelul înalt de îmbolnăvire a populației, faptul că în spitale tot ai puține locuri, se planifică lichidarea mai multor spitale, pe lîngă asta guvernul majorează tarifele la serviciile medicale. Nu este nicio explicația logică, nimeni nu spune în baza căror temeiuri au fost operate majorările. În primul rînd de această situație se face vinovată Ruxanda Glavan”, a relatat deputatul Vladimir Odnostalco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?