Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Italianul condamnat din greșeală, a fost eliberat după 20 de ani de închisoare (FOTO)

24 feb. 2017,, 23:00   Externe
3387 1

Italianul condamnat din greșeală pentru omor a fost achitat și eliberat după ce a stat la închisoare timp de aproape 20 de ani.

Despre aceasta a scris, joi, 23 februarie, ziarul La Stampa.

Potrivit datelor publicației, este vorba despre locuitorul de 55 de ani al orașului Fragagnano, provincia Taranto, Angelo Massaro.

Anterior, instanța orașului Catanzaro a considerat, că este vinovat de asasinarea lui Lorenzo Fersurella, săvîrșită la 22 octombrie 1995, condamnîndu-l la 24 de ani de închisoare.



Acuzația s-a bazat pe datele obținute în urma interceptărilor și informațiilor obținute de la informatorul, care susținea că Massaro a participat la crimă și că știe acest lucru de la persoane terțe. Ulterior, s-a constatat că datele auzite de la el au fost înțelese greșit, în plus, avocatul condamnatului a putut dovedi faptul că în noaptea crimei clientul său se afla în alt loc.

Ca urmare, aceeași instanță judecătorească a orașului Catanzaro a satisfăcut cererea de recurs și a dispus eliberarea lui Massaro. Acum apărarea italianului urmează să evalueze posibilitatea de a solicita despăgubiri din partea Ministerului Justiției, pentru privarea ilegală de libertate.

Potrivit propriei declarații a lui Massaro la ieșirea din închisoare, nimic nu-i va putea recompensa suferințele îndurate timp de 20 de ani, însă el intenționează să facă tot posibilul ca să i se facă dreptate și ca toți acei care au comis greșeala în ce-l privește să fie pedepsiți.

Pe parcursul anilor de detenție italianul a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Catanzaro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?