Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moldova va dezvolta ”diplomația economică”

24 feb. 2017,, 10:30   Economie
2792 5

În scopul concentrării eforturilor de promovare în statele-țintă a Republicii Moldova, ca destinație pentru investiții, precum şi de dinamizare a relațiilor comerciale cu ţările identificate drept piețe atractive pentru export, a fost creat un grup de lucru care va examina și propune o nouă distribuire geografică a birourilor/secțiilor, inclusiv a numărului optim de personal pentru activitatea eficientă a acestora, transmite NOI.md.

În misiunea Grupului este fixată și implicarea activă la dezvoltarea conceptului “diplomației economice”, care să asigure cadrul eficient de cooperare instituțională în vederea realizării demersurilor concertate de promovare a obiectivelor economice ale țării în străinătate şi, respectiv, de sprijinire a atragerii de investiții străine în Republica Moldova.

Grupul de lucru este condus de doi copreședinți – viceministrul Economiei Vitalie Iurcu și viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darie.

În prezent secții comercial-economice activează în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din România, Ucraina, Federația Rusă, China, Belarus, Belgia, Elveția, Germania, iar în curînd urmează a fi deschise reprezentanțe economice în Polonia și Turcia. Ministerul Economiei examinează posibilitatea deschiderii unor noi reprezentanțe, pornind de la interesele economice ale țării – SUA, Japonia, Orientul Mijlociu etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?