X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE va aloca 1,2 milioane de euro pentru reforma AIPA

24 feb. 2017,, 09:39   Economie
1730 0

A fost lansat primul Twinning în domeniul subvenționării: „Consolidarea capacităților şi competențelor Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură din Moldova (AIPA) în vederea administrării măsurilor de sprijin în domeniul Dezvoltării Rurale conform normelor și standardelor UE”, transmite NOI.md.

Scopul proiectului este de a dezvolta sistemul de subvenționare din Republica Moldova și de a consolida AIPA. Primul proiect de acest fel este finanțat de Uniunea Europeană și prevede acordarea unui grant în valoare de circa 1,2 milioane de euro și are o durată de 24 de luni. Implementatorii proiectului sînt AIPA în cooperare cu partenerii de Twinning – consorțiul format din AgrarMarkt Austria (Partener superior) și cu Fondul de Intervenție de Stat în Agricultură (SZIF) din Republica Cehă și Agenția pentru Restructurare și Modernizare a Agriculturii (ARMA) din Polonia (Parteneri juniori).

Deschiderea evenimentului a fost realizată printr-un cuvînt de salut al directorului AIPA, Nicolae Ciubuc, care a realizat un scurt istoric și a menționat rezultatele activității Agenției, de la înființare pînă în prezent. În discursul său, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, s-a arătat convins că implementarea proiectului va contribui la o mai bună administrare a măsurilor aferente Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ţara noastră. „Pentru a dinamiza acest proces, este necesară stimularea materială a investițiilor, din partea statului și, desigur, din partea partenerilor de dezvoltare. Pe această cale, vreau să adresez sincere mulţumiri și recunoștință partenerilor de dezvoltare, Comisiei Europene și țărilor donatoare pentru tot sprijinul acordat țării noastre”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?