X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

România ar putea privatiza companii energetice din Moldova

24 feb. 2017,, 10:00   Economie
8090 15

Guvernul Republicii Moldova este pregătit să examineze problema privatizării companiilor energetice de stat din țara noastră de către companii din România.

Potrivit presei române, acest fapt a fost discutat la Bucureşti de către ministrul Energiei al României, Toma Petcu, cu viceprim-ministrul și ministrul Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmîc, în încercarea de identifica noi modalități de extindere a parteneriatului energetic existent între Republica Moldova și România, notează NOI.md.

„Parteneriatul pe care țările noastre l-au semnat trebuie să continue pentru a ne atinge scopul comun de a crea o dublă legătură energetică între București și Chișinău. Această colaborare este importantă, pentru că ne interesează proiectele de interconexiune cu statele vecine și în special cu Republica Moldova, atît pe partea de gaze naturale, cît și pe cea de energie electrică”, a declarat Toma Petcu, citat într-un comunicat de presă al Ministerului.

Tema interconectării sistemelor de gaze și electricitate ale celor două state este inclusă într-un memorandum de înțelegere semnat de guvernele din București și Chișinău în luna mai 2015. În cadrul întîlnirii cei doi oficiali au mai discutat despre prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă în capitala Moldovei, iar pe teritoriul României pînă la Onești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?