Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Detalii privind deschiderea oficiului de legătură NATO la Chișinău

24 feb. 2017,, 08:45   Societate
3946 9

Oficiul de Legătură NATO va fi deschis la Chişinău în luna iunie. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, despre aceasta a declarat, joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu prim-ministrul Pavel Filip, Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, împotriva căruia este categoric împotrivă Preşedintele Igor Dodon, a fost subiectul principal al discuţiilor. Secretarul General al NATO a menţionat că în luna martie vor fi lansate procedurile de acreditare a şefului şi a personalului Oficiului, iar în luna iunie se preconizează deschiderea oficială.

Pavel Filip a menţionat că "Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru facilitarea procedurilor de acreditare a şefului şi personalului Oficiului, precum şi pentru buna funcţionare a acestuia". El l-a invitat pe Secretarul General al NATO să întreprindă o vizită în Republica Moldova, pentru a participa la deschiderea Oficiului de Legătură.

"De asemenea, în cadrul dialogului, şeful Cabinetului de miniştri a reiterat interesul Republicii Moldova pentru a consolida în continuare dialogul politic şi cooperarea practică cu Alianţa Nord-Atlantică în domeniile stabilite în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova - NATO (IPAP). Totodată, Pavel Filip a spus că principiul neutralităţii Republicii Moldova este deja prevăzut în IPAP, motiv pentru care nu este necesară semnarea unui acord separat pe această temă", se arată în comunicat.

Un alt subiect discutat de oficiali a vizat reglementarea conflictului transnistrean.

"Prim-ministrul a exprimat recunoştinţă Alianţei Nord-Atlantice pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reglementare paşnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, precum şi pentru eforturile de retragere a forţelor armate ale Federaţiei Ruse staţionate ilegal pe teritoriul ţării noastre", se menţionează în comunicatul serviciului de presă al Guvernului.

După cum a informat anterior INFOTAG, Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău a fost semnat de premierul Pavel Filip şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?