Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Guvernul Suediei se plînge că strînge prea multe taxe de la cetăţeni

24 feb. 2017,, 03:30   Externe
2769 0

Guvernul suedez are o nemulţumire mai puţin obişnuită: încasează prea multe taxe.

Companiile şi populaţia plătesc mai mult decît ar trebui datorită dobînzilor pe care le primesc în conturile fiscale, mai atractive decît cele bancare, care sînt negative.

Datele oficiale publicate miercuri arată că guvernul a înregistrat un surplus bugetar de 85 de miliarde de coroane suedeze (9,5 miliarde dolari) în 2016, din care aproximativ 40 de miliarde de coroane provin din plăţile prea mari pentru taxe. Guvernul va trebui să returneze 4,45 miliarde de dolari companiilor şi populaţiei care au plătit intenţionat taxe prea mari anul trecut.

Guvernul vrea să descurajeze continuarea acestor practici, dar Biroul pentru Datoria Naţională admite că eforturile nu vor fi, probabil, suficiente.

„Nu putem face nimic, este o consecinţă a dobînzilor actuale”, a arătat Marten Bjellerup, directorul pentru prognoză al instituţiei. Plăţile excedentare sînt o consecinţă neintenţionată a măsurilor băncii centrale de a stimula inflaţia, prin reducerea dobînzilor sub nivelul zero, începînd de acum doi ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?