X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Socialiștii vor înainta mîine o nouă moțiune în Parlament

23 feb. 2017,, 10:53   Politică
5629 6

Fracțiunea parlamentară a PSRM va înainta mîine, în Parlament, o moțiune simplă asupra activității ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, informează NOI.md.

Socialiști cer demisia ministrului în legătură cu majorarea substanțială a prețurilor la serviciile medicale, decizie adoptată la începutul acestei săptămîni. Aceștia acuză conducerea Ministerului Sănătății de faptul că a modificat Catalogul tarifelor unice al serviciilor medicale într-un mod total netransparent, fără a consulta comunitatea de experți.

„Reforma sistemului de prețuri, care nu a fost consultată cu opinia publică, este una criminală. Considerăm că pe parcursul ultimelor șase luni, cînd această inițiativă trecea prin diferite birouri, acest lucru a fost ascuns de opinia publică. Mîine fracțiunea noastră va depune o moțiune și va face tot posibilul ca acest ministru să fie demis. Vom întreprinde toate măsurile ca această tentativă criminală de majorare a prețurilor să fie oprită”, a menționat astăzi deputatul Vlad Batrîncea, în timpul unei acțiuni de protest desfășurate la Ministerul Sănătății.

„Această guvernare are nevoie de popor ca să-l jupoaie și să-l pună drept gaj pentru finanțatorii străini. Această guvernare nu se gîndește la poporul Moldovei, dar numai la interesele sale și ale stăpînilor săi care comandă de peste hotare”, a menționat, la rîndul său, deputatul Oleg Lipskii.

Menționăm că în urma deciziei Ministerului Sănătății de a modifica Catalogul tarifelor unice al serviciilor medicale, unele s-au scumpit de două ori, în timp ce altele de trei și chiar cinci ori. De exemplu, o intervenție chirurgicală în caz de anevrism al arterelor periferice va costa 4600 de lei în loc de 1900. Îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor va costa 1007 lei în loc de 82 de lei. Intervențiile de îndepărtare a sînului afectat de tumori maligne vor costa aproximativ 2000 de lei în loc de 500 de lei.

Pentru ca moțiunea simplă să fie adoptată e nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?