Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor beneficia de indemnizaţii

23 feb. 2017,, 09:45   Societate
2144 0

Copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor beneficia de indemnizaţii lunare, la fel ca şi copiii adoptaţi şi cei aflaţi sub tutelă/curatelă.

Decizia a fost luată, miercuri, de Guvern, care a aprobat modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la condiţiile de stabilire şi plată a indemnizaţiilor pentru copiii adoptaţi şi cei aflaţi sub tutelă/curatelă.

Indemnizaţia se achită pînă copilul împlineşte vîrsta de 18 ani, iar în cazul continuării studiilor în liceu - pînă la finisarea studiilor liceale. Pentru achitarea indemnizaţiei lunare pentru întreţi nerea copilului aflat sub tutelă/curatelă în cazul copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor fi necesare suplimentar 6240 mii lei anual.

La moment, la evidenţă se află 650 copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească. Statutul de copil rămas temporar fără ocrotire părintească se atribuie copiilor ai căror părinţi au decedat sau au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, au fost declaraţi ca fiind incapabili, au fost declaraţi dispăruţi fără urmă, fapt confirmat printr-o hotărîre a instanţei de judecat. Acest statut se acordă şi copiilor care au fost abandonaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?