Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: Pentru creditele acordate de UE și FMI, vom plăti cu suveranitatea (VIDEO)

23 feb. 2017,, 08:45   Politică
12371 28

Utilizînd instituțiile statului și cultura politică slabă a cetățenilor politicienii moldoveni își umplă buzunarele. Cerșind credite de la partenerii occidentali, conducerea țării ”lasă în gaj” suveranitatea Moldovei.

Opinia a fost exprimată de către politologul Valeriu Ostalep în cadrul emisiunii ”Accentul personal” la Accent TV.

”Autoritățile moldovenești distrug economia. Este evident, că acești oameni nu sînt capabili să guverneze țara. Economie nu avem. Desigur că ei depind de cei care ne dau bani. Banii sînt oferiți de Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional. Și toate acestea au loc din contul nostru. Deoarece este o datorie, pe care noi o vom întoarce. Cu ce? Pe lîngă bani, în primul rînd, cu suveranitatea noastră. Asta pentru că nici UE, nici FMI nu oferă bani pur și simplu. Asta înseamnă, că partenerii occidentali le spun autorităților noastre, cum să acționeze mai departe. Dar unde este poporul moldovenesc și intersele moldovenești”, și-a exprimat nedumerirea Ostalep.

Și expertul economic, Visarion Ceșuev s-a arătat îngrijorat față de faptul că Republica Moldova este la un pas să repete situația Greciei.

”Asta înseamnă calea Greciei. La începutul acestui secol, granturile alcătuiau 5-6% din buget. Acum acest indice ajunge pînă la 25%, iar mai tîrziu va fi de 60-70%. Asta înseamnă o catastrofă”, a menționat expertul.

Amintim că potrivit ultimului sondaj de opinie, peste 70% din cetățenii țării nu sînt mulțumiți de nivelul de trai, iar potrivit repsondeților, vinovați de acest lșucru se fac autoriățile și oligarhii aflați la putere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?