X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În apropiere de Ialoveni va apărea un centru sportiv nou

23 feb. 2017,, 09:15   Sport
2927 0

În viitorul apropiat, în satul Costești, raionul Ialoveni, va demara construcția unui centru sportiv.

Proiectul de construcție a acestuia este prevăzut de un plan elaborat de Agenția Dezvoltare Regională Centru. Centrul va fi dotat cu infrastructura corespunzătoare, relatează NOI.md.

Stadionul în aer liber, potrivit datelor proiectanților, va avea capacitatea de 1500 de locuri și va ocupa o suprafață de circa 7 mii de metri pătrați. Aici se vor desfășura competiții pentru copii și tineret atît la nivel local, cît și național. Primii vor putea testa noul teren discipolii școlilor sportive și școlilor-internat din satele Costești, Molești, Pojăreni, Zîmbreni și alte localități din raionul Ialoveni.

Pe teritoriul Centrului se vor situa, de asemenea, săli de forță, un velodrom, un punct de asistență medicală și o parcare pentru automobile. Infrastructura va putea găzdui anual pe teritoriul Centrului pînă la 10 mii de vizitatori. Lucrările de construcție vor începe în luna aprilie și se vor încheia, potrivit unor estimări preliminare, în anul 2020.

ADR Centru speră că acest proiect va contribui la dezvoltarea economică a satului Costești și la recuperarea cheltuielilor în termen scurt. Bugetul total al proiectului se ridică la 22,5 milioane de lei, dintre care 2,5 milioane de lei vor fi alocați din Fondul de Dezvoltare Regională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?