Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul se convoacă în ședință plenară

22 feb. 2017,, 16:45   Politică
3239 3

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară va avea loc vineri, 24 februarie curent, informează NOI.md.

Decizia a fost luată astăzi de membrii Biroului permanent. Potrivit spicherului Andrian Candu, la prima ședință vor fi examinate chestiuni organizatorice și trasate prioritățile legislative pentru sesiunea curentă.

„Prioritățile rămîn în continuare implementarea Acordului de asociere, accelerarea aplicării lui. Vom exercita contorul parlamentar asupra celor mai importante reforme lansate anul trecut, cele menționate în foaia de parcurs și agreate cu FMI, ce țin de sistemul financiar-bancar, reforma justiției etc.”, a explicat Andrian Candu.

Un alt obiectiv pe care și-l propune majoritatea parlamentară în această sesiune este îmbunătățirea Codului electoral. Potrivit lui Candu, la solicitarea a 17 organizații nonguvernamentale, Parlamentul urmează să elaboreze propuneri de revizuire a legislației electorale, ținînd cont de lacunele înregistrate la scrutinul din toamna anului trecut.

„Există propunerea de a forma un grup de lucru, sînt și recomandările Curții Constituționale, ale observatorilor internaționali din timpul alegerilor – toate vor fi luate în calcul”, a adăugat Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?