Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Galbur: Reformele se realizează conform standardelor europene

22 feb. 2017,, 16:00   Politică
2851 2

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a negat acuzaţiile opoziţiei şi ale preşedintelui Igor Dodon precum că "autorităţile mimează reformele".

El a făcut acest lucru miercuri, în cadrul Forumului Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de asociere semnat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova

"În Moldova reformele sînt efectuate în conformitate cu standardele europene. Moldova rămîne în urmă la capitolul introducerii unui număr de reforme, dar vom îndeplini toate angajamentele pe care ni le-am asumat, în conformitate cu noul plan naţional de măsuri pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere", a menţionat Galbur.

El consideră că "cooperarea dintre instituţiile de stat trebuie să fie constantă, iar coordonarea acţiunilor de punere în aplicare a reformelor este o condiţie prealabilă".

"În ceea ce priveşte justiţia, în 2014-2016 Moldova a făcut paşi concreţi în acest domeniu. În 2014 a fost adoptată Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor şi o a doua lege ce ţine de procurori. De asemenea, a început o serie de procese ce trebuie finalizate în viitorul apropiat. În ceea ce priveşte sectorul energetic, în afară de îmbunătăţirea legislaţiei în acest domeniu, mai avem şi unele provocări pe care trebuie să le depăşim", a spus Galbur.

Potrivit lui, în acest an au avut loc întîlniri comune cu Parlamentul şi Guvernul, ceea ce a permis identificarea problemelor.

"Trebuie să comunicăm mai mult cu societatea civilă, pentru a vorbi despre activităţile desfăşurate şi avantajele Acordului de asociere. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de timp, dar sîntem mereu deschişi pentru cooperare", a remarcat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?