Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Motivul care i-a făcut pe comercianții de la Piața Centrală să protesteze

22 feb. 2017,, 13:20   Societate
5627 4

Vînzătorii de la Piața Centrală sînt indignați de acțiunile organelor de drept și ale Serviciului Vamal.


Ei au declarat că astăzi dimineața mai mulți bărbați în veste antiglonț au efectuat descinderi de proporții la locurile lor de muncă, relatează NOI.md.

Aproximativ 50 de persoane însoțite de angajații organelor de forță au sosit astăzi, 22 februarie, la Piața Centrală, unde au efectuat descinderi masive. Potrivit comercianților, oamenii în uniformă nu s-au prezentat, au început să deschidă gheretele și să ceară documentele care confirmă dreptul de a desfășura activitatea de comerț. Perchezițiile au fost efectuate împreună cu angajații Centrului Național Anticorupție (CNA), Serviciului Vamal și Serviciului de Informații și Securitate (SIS). De menționat că comercianții insistă asupra faptului că toate documentele lor sînt în regulă, iar unora dintre ei în mod nejustificat nu li se eliberează patenta de întreprinzător.

La acțiunea de protest au sosit reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM). Consilierul municipal Alexandr Odințov a confirmat necesitatea restabilirii ordinii, dar numai după ce autoritățile vor executa anumite condiții. „Este clar că ordinea trebuie restabilită, dar numai după ce vor fi create locuri de muncă și oamenii vor avea posibilitatea de a-și hrăni familiile. Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a obținut prelungirea termenului de activitate în baza patentei, însă mulți dintre cei care vin aici nu au putut să obțină acest document”, a declarat alesul local.

Precizăm că astăzi, 22 februarie, bulevardul Ștefan cel Mare, intersecție cu strada Tighina, a fost blocat de un grup de protestatari. După cum s-a dovedit, protestatarii sînt comercianții de la Piața Centrală, indignați de închiderea gheretelor, fiind suspectați de faptul că marfa a fost adusă în Moldova prin contrabandă. După cîteva ore bulevardul Ștefan cel Mare a fost deblocat. Strada Tighina în continuare rămîne impracticabilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?