X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Programul Festivalului Internațional „Mărțișor”

22 feb. 2017,, 12:45   Afiș
7388 0

Așa cum ne-am obișnuit an de an, primăvara începe cu concerte și evenimente dedicate Mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii.

Și anul curent nu face excepție, astfel încît vom avea parte de un șir de concerte susținute de vedetele autohtone, dar și de invitați de peste hotare, informează NOI.md.

În prima zi a primăverii va avea loc deschiderea oficială a Festivalului „Mărțișor”, eveniment ce se va desfășura la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Începînd cu ora 18.00, cei mai îndrăgiți interpreți autohtoni vor prezenta spectacolul muzical-coregrafic „Vis de primăvară”. Vor evolua: Orchestra Fraților Advahov, Alex Calancea Band, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Ansamblul de Dansuri „Codreanca”, Zinaida Julia, Nelly Ciobanu, Mariana Bulicanu, Iurie Sadovnic, Adriana Ochișanu, Radu Dolgan, Nicolae și Isidor Glib, Corina Țepeș, Costi Burlacu, Adrian Ursu, Natalia Gordienco, Viola, Guz și alții.

Pe 2 martie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea loc Concertul „Interferențe muzicale de Mărțișor”, unde vor evolua invitați străini: Alexandra Conunova (Elveția/Moldova), Edoardo Guarnera (Italia), Mariel Guarnera (Italia) și alții.

Tot în această zi, un alt concert va avea loc la Palatul Național, susținut de „Virtuozii Moscovei”, sub bagheta conducătorului artistic și dirijorului principal, Vladimir Spivakov. Concertul va începe la ora 19.00.

Pe 3 martie, la Palatul Național va concerta live legendara voce „Smokie” – Chris Norman, cu începere de la ora 19.00.

Tot în această zi, la Filarmonica Națională vor evolua „Jazz Orchestra” și „Jazz Band” (SUA).

La 4 martie, un concert extraordinar va susține Orchestra Națională „Lăutarii”,– „Cîntecul meu e pentru toți”, la Palatul Național, începînd cu ora 18.00.

La Filarmonica Națională, ansamblul din România „Athenaeum Brass Quintet” va susține un concert, în care vor răsuna melodii renumite de Vivaldi, Bach, Brahms, Strauss etc.

Festivalul va continua pe 5 martie, cu un concert la Palatul Național, susținut de formația din România „3Sud Est”. Tot în această zi, la Atrium Concert Hall „Zdob Și Zdub” va susține un concert intitulat „Rock Mărțișor”.

La Filarmonica Națională se va desfășura un concert vocal-simfonic în interpretarea instrumentiștilor din Moldova și România.

Pe 6 martie, la Filarmonica Națională formația „Jaz Trio” își va lansa albumul „Folk reverse”.

Formația „Holograf” va putea fi urmărită la Palatul Național pe 7 martie, în spectacolul „Deschide-mi inima”.
De Ziua Internațională a Femeii – 8 martie – revine pe scena Palatului Alex Calancea Band, împreună cu prietenii săi, cu concertul „Atît de fragedă”.

La 9 martie, locuitorii și vizitatorii capitalei au șansa să fie prezenți la Spectacolul Etnofolcloric „Cîntec, Joc și Voie bună”, susținut de cîteva ansambluri de cîntece și dansuri bulgare și populare găgăuze. Evenimentul va avea loc la Palatul Național.

Tot atunci, la Filarmonica Națională va evolua invitatul din Rusia Alexei Nabiulin, cu un concert vocal-simfonic. Alături de acesta vor mai fi și invitați din Belarus, dar și conaționali de-ai noștri.

Ediția a 51-a a Festivalului Internațional „Mărțișor” se va încheia cu un concert jubiliar – de 50 de ani – al legendarei formații moldovenești „Noroc”. În cadrul acestuia vor evolua: Ion Suruceanu, Lidia Botezatu, Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, Ricu Vodă, Gheorghe Țopa, Irina și Anatol Bivol și alții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?