X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În 2017, în capitală vor fi instalate peste 150 de puncte termice individuale

21 feb. 2017,, 17:00   Capitala
3117 2

Întreprinderea de Stat "Termoelectrica" planifică să finalizeze pînă la sfîrşitul anului proiectul de instalare a punctelor termice individuale (PTI) în 124 de blocuri locative şi 34 de clădiri administrative din municipiul Chişinău.

Anunțul a fost făcut de directorul întreprinderii, Veaceslav Ene, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a spus că realizarea acestui proiect va duce la o economie la consum de circa 30%. Noul sistem permite locatarilor să deţină propriul contor, să se conecteze sau să se deconecteze de la căldură individual, fără a depinde de vecini sau asociaţia de locatari, să îşi regleze singuri temperatura dorită în încăpere, în funcţie de necesitate, să beneficieze de apă caldă non-stop şi să plătească doar pentru energia consumată. PTI este instalat în subsolul blocului locativ.

"Valoarea proiectului este de 3,44 mil. euro plus 46 mil. lei. De asemenea, pînă la venirea timpului rece 17 blocuri cu cele mai defectuoase sisteme interne de distribuţie a energiei termice vor fi complet modernizate", a adăugat Ene.

Potrivit viceministrului Economiei Valeriu Triboi, conectarea la sistemul centralizat de căldură va asigura securitatea energetică a cetăţenilor, reducînd riscurile de explozie şi contaminare cu gaze nocive eliminate de la centralele termice individuale pe gaze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?